The Velo House, Kent UK - Kiwi + Pom

"Kiwi & Pom has created a new destination for cyclists in Royal Tunbridge Wells, Kent. A former bank on the edge of the town centre has been transformed into The Velo House, a stylish 200 sq.m two-storey hub for cyclists with café/events area, bike workshop and retail space. Client Olly Stevens commissioned Kiwi & Pom to create a venue where cyclists can come together. “I saw the potential to create a social hub for cyclists, almost like a clubhouse, that they could use before, during or after a ride,” he explains. The main café space features communal tables with tops incorporating maps of the local region, allowing customers to plan their cycle routes or find inspiration for their rides. A seating area at the front of the café features a growing library of cycling-focused books, magazines, maps and memorabilia. The objective is to create a destination where people can learn about cycling. At the heart of the café’s food and drink offer is the concept of the “long ride” and “short ride”. This not only relates to portion size but also the nutritional content of the food. A nutritionist developed menu options to provide slow energy release for long cycle rides alongside more indulgent ‘reward and refuel’ choices for cyclists after the ride. Coffee has been sourced from an independent roaster to reinforce the artisan feel." - kiwi + pom

Posted on October 14, 2015 and filed under interior design.