Usine, Stockholm Sweden - Richard Lindvall

"a 2000 square meter former sausage factory in the heart of Stockholm underwent an extensive renovation to give place to the new Usine concept. The new space includes Restaurant Bistro 38, Bar Poche 36, café, take-away, reception and conference spaces.Before the one year long renovations, the premises were used by the Swedish Tax Agency and consisted of a maze of tiny meeting rooms with a ceiling height of 240 cm. The entire bottom floor of the building was completely stripped down.Materials of high quality were selected to last time. Maple wood custom millwork and cognac leather upholstery accompanied with concrete, galvanized steel, white tiles and black iron details create a stylish but relaxed atmosphere. To introduce an accent color, Valcromat in orange and brown was used for table tops, side tables, cabinet doors and menus. 48 tons of concrete was poured into the construction, not only for for the floors, but also to construct the two bars, reception desk, a large sofa table and a 3,5 meter wash basin in the rest room. The large space is divided into three rooms, all revolving around a central black iron beam structure that has been designed to serve unique functions." - richard lindvall

Posted on July 13, 2015 and filed under interior design.